ааанімаційне божевілля

В рамках передфестивальних подій Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів 2015 (#KISFF2015) буде представлена програма «анімаційне божевілля», що представить неординарні анімаційні роботи. Подія відбудеться 28 та 29 березня в кінотеатрі «Кінопанорама».

Цей показ не можливо описувати з використанням епітетів на кшталт «найкращі роботи», «ексклюзивні фільми», «унікальні», «вперше», «не можна пропустити» і т.д.…

Чому? Хіба можна описати божевілля? Його можна тільки пережити, а тому всі рефлексії на папері будуть млявими й неправдоподібними (за винятком культових письменників). Що вже казати, коли мова йде ще й про візуальне мистецтво – погляньте-но тільки на афішу! Нема сенсу витрачати ваш час на читання банальних слів! Запрошуємо всіх божевільних пошановувачів анімації, які бажають перевірити на собі новий метод терапії від одних з найтитулованіших аніматорів сьогоденності та трошки посміятися.

 

Так вийшло, що частково програму сфокусовано на британській анімації, а саме на представниках Royal Academy of Arts в Лондоні, і ми не можемо про це не сказати. Британці є надпередовими в сьогоденній анімації, вони демонструють неперевершене поєднання форми та змісту, використовуючи психоделічні та сюрреалістичні сюжетні і стилістичні пасажі, створюючи новітню анімаційну філософію. Окрім цього, звичайно, будуть і бельгійці, французи, німці та інші. Це далеко не ті «мультики», до яких ми звикли в дитинстві – це авангардне мистецтво, воно з легкістю заміняє сеанс психоаналізу.

Детальна інформація про фільми: www.kisff.org/animation

 

Це перша подія в рамках передфестивлальних показів #KISFF2015, своєрідний аперитив перед великим хепінінгом короткометражного кіно, який відбудетеся вже зовсім скоро.

Вже не за горами найбільший спеціалізований фестиваль короткого метру - #KISFF2015. Незабаром ми почнемо відкривати наші таємниці та знайомити вас із програмою свята. А поки набирайтесь терпіння, насолоджуйтесь весною, пийте справжню каву, тримайте ноги в теплі та підписуйтесь на новини фестивалю, який пройде з 22 по 26 квітня 2015.