KISFF відкриває національний конкурс

Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (#KISFF) вводить національний конкурс з призовим фондом   

 

З 20 по 24 квітня відбудеться п'ятий Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (#KISFF). Цього року організатори вирішили внести ряд змін в форматі фестивалю: одна з найприємніших для українських кінематографістів — “Національний конкурс”. Минулі роки фестиваль презентував українські стрічки у “Національній панорамі”, яка була позбавлена конкурсної складової та виконувала репрезентативну роль. Цьогоріч було прийнято рішення окрім міжнародного конкурсу ввести також національний. Деталі з приводу журі та призового фонду програми будуть оголошені згодом.
 
“Не зважаючи на “фінансову дистрофію” та відсутність бажання підтримувати форум з боку компетентних сторін, нами було прийнято рішення про створення “Національного конкурсу”. Звичайно, призовий фонд не буде захмарним, але сподіваємось, що він стане підтримкою та мотивацією для наших кінематографістів в умовах обмеженої кількості можливостей для фінансування кіно. Наше бачення призового фонду — підтримка наступних творчих доробків переможців на етапах розробки або пошуків наступного проекту. Звичайно, ми запрошуємо всіх бажаючих долучитися до розвитку українського кіно та приєднатися до нашої ініціативи.” — розповідає директор фестивалю, Кирило Марікуца.

Останній шанс подати фільм для участі в Київському міжнародному фестивалі короткометражних фільмів можна до 10 березня. Правила прийому доступні за посиланням: www.kisff.org/submit/ 

Для українських режисерів подача фільму на фестиваль залишається безкоштовною. До розгляду приймаються стрічки будь-якого жанру. Головна умова — хронометраж до 30 хвилин.
 
Нагадуємо, #KISFF2016 пройде в Києві з 20 по 24 квітня 2016 року. Головною локацією фестивалю залишається кінотеатр Кінопанорама, інші локації та активності фестивалю будуть анонсовані вже найближчим часом. Програма фестивалю обіцяє відповідати духу “боротьби за справжнє кіно” та буде спрямована перш за все на тих, хто не боїться нового та не вдовольняється атрофованим пост-постмодернізомом, що ховається за обіцянками приємного проведення часу.