Директор “Молодості”, переможець “Sundance” та інші члени журі #KISFF2016

Генеральний директор кінофестивалю «Молодість»  Андрій Халпахчі стане головою міжнародного журі п’ятого Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів. Разом з паном Халпахчі оцінювати конкурсну программу KISFF будуть закордонні кінематографісти. Пітер-Ян де Пю — відомий бельгійський фотограф та режисер, переможець одного з найважливіших американських кінофестивалів  Sundance 2016. Талановита угорська аніматорка Река Бучі, світову славу якій принесла стрічка “Симфонія №42, що перемогла на KISFF в 2014 році. Також до складу журі фестивалю увійшла українська режисерка Богдана Смирнова, яка наразі живе та працює в Нью-Йорку. Фільми Богдани отримали більше 20-ти нагород світових кінофестивалів.

 

До міжнародної конкурсної програми KISFF2016 увійшли 15 стрічок з 10 країн світу. Програма розділена на три фестивальні блоки. Представляти їх у Києві будуть гості форуму: Рісто-Пекка Блом (‘Тематичний парк’, Фінляндія), Родріго Арейас, (‘Наглядач’, Португалія) та Нермін Хамзагіч (‘Пошкоджений товар, Боснія та Герцоговина). 

 

“Чиста поезія чи снобістський довгий план без сенсу, банальний анекдот чи тонкий сарказм, гуманістичний меседж чи спекуляція на гарячій темі? В конкурсі KISFF 2016 — 15 взірців нового і правдивого кіно, експериментального, бунтарського, особистого і вільного, сміливого і живого, яке відкрите до діалогу з вимогливими глядачами, здатними оцінити і гумор, і відверті емоції, і мистецьку безкомпромісність” — так характеризує конкурс програмний директор KISFF Наталія Ільчук

 

Окрім цього, вперше на KISFF з’явиться національна конкурсна програма, яку оцінюватиме окреме журі з українських та міжнародних кінопрофесіоналів. Призовий фонд — ще одне нововведення фестивалю, спрямоване на підтримку українських режисерів короткометражних фільмів. 

 

Повна програма фестивалю: http://www.kisff.org/program2016/

 

Не зважаючи на фінансову дистрофію, фестиваль залишається лояльним до глядачів. Вхідний квиток матиме символічну вартість — 25 гривень, а частина показів фестивалю буде безкоштовна. Для сінефілів діє система абонементів (200 гривень), які дозволяють відвідати всі покази. Для пенсіонерів вхід на всі покази безкоштовний.

 

Квитки: goo.gl/H5b5hP

 

Слідкуйте за новинами фестивалю:

 

www.kisff.org

https://www.facebook.com/KyivISFF